Dumnezeu isi face aparitia intr-o furtuna


Cristian Pana wrote:

Uneori schimbarile climaterice din Romania te pun pe ganduri! Violenta furtunilor, intensitatea ploilor si razele secetoase ale Soarelui ne aduc aminte de unul dintre cele mai frumoaste creatii ale cartii Psalmilor, anume capitolul 29. Aici avem de a face cu o teofanie (aparitie a lui Dumnezeu) daca suntem adeptii interpretarii literare a Scripturii. In trecut aparitia lui Dumnezeu a fost ori in coloana de foc ci de nor, or in Ingerul Domnului, ori in Capetenia ostirii Domnului, dar de data aceasta splendoarea gloriei divine ia forma unei furtuni de dimensiune apocaliptice. Moise, Iosua, Ilie, Iov… toti au avut parte de teofanii!

Furtuna incepe incet, pe ape… se aude Vocea lui Dumnezeu (de fapt aceasta este tema sectiunii). Maretia Domnului se aude de departe. Ecourile largi ale glasului Domnului determina tunetele sa isi descarce energia. Furtuna creste in intensitate. Loveste pamantul in Liban, apoi se deplaseaza mai departe spre Siria, si apoi strabate pustia Cades… totul se petrece aproximativ 200 de km in jurul Ierusalimului.

Israel - furtuna

GLASUL DOMNULUI

Distruge. Maretia se vede in nivelarea Libanului… cedrii Libanului sunt falnici si rezistenti, si totusi Dumnezeu ii sfarma in bucatele.

Determina fulgerul. Centrul furtunii este descris prin imagini vizuale si auditive. Efectele furtunii se vad peste tot: pe mare, in Liban, pe muntele Hermon (Sirionul), in pustie si in padurile unde animalele speriate nasc prematur.

Cutremura. Pustia Cades este plina de pietre si de arbusti ciudati, dar reactioneaza violent la auzirea Glasului Domnului.

Are impact total. GLORIE! Ti se taie rasuflarea… si deodata Templul se umple de strigate de glorificare a celui ce domneste etern si face ca toate sa reactioneze in prezenta Sa.

Privind furtuna vezi cum natura reactioneaza la Glasul lui Dumnezeu. Uneori privesti oameni care nu reactioneaza deloc la Glasul lui Dumnezeu… nu exista nici un impact! Natura este impresionata pana la distrugere, urmele prezentei lui Dumnezeu sunt clare. Tot ce este in Templu glorifica pe Dumnezeu! Si totusi sunt fii si fice de Dumnezeu care sunt apatici si insensibili la Glasul si Prezenta Domnului! Nu poti sa fii in prezenta lui Dumnezeu si sa spui ca esti PLICTISIT!!!

Invata de la toate, spunea un vechi imn… lupta impotriva ignorantei si apatiei. Glasul Domnului se aude si astazi! Prezenta Domnului se face si azi simtita! GLORIE…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: