Cartea Vietii va contine si spatii libere


Cristian Pana wrote:

Apocalipsa 20.12 Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. 15 Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.

Cartea Vietii apare in contextul judecatii de la Marele Tron Alb unde participa doar cei morti din toate vremurile care nu au fost rascumparati, cei care s-au alaturat Satanei in ultima rebeliune, precum si cei morti care nu au avut parte de inviere inainte de Mileniu (20.5).

Aceasta Carte este un registru divin unde sunt scrisi toti oamenii care i-au fost loiali lui Dumnezeu in timpul vietii lor. Initial a continut toate numele celor pentru care a murit Isus (adica toata lumea), dar la Judecata Tronului Alb in Carte vor fi multe spatii libere, care vor semnaliza stergerea numelor persoanelor care nu au crezut in Isus niciodata pentru mantuirea lor (vezi Ps 69.28, Dan 12.1 si Lc 10.20).

O data cu Cartea Vietii vor fi deschise si alte carti ce contin faptele care dovedesc corectitudinea sentintei si care reprezinta responsabilitatea individuala pentru comiterea acestor fapte. Salvarea unui om de la acest moment nu se capata prin faptele sale, ci prin atitudinea si decizia pe care o ia privitor la jertfa Mielului. Scriptura ofera multe referinte la inregistrarea faptelor, iar aceste fapte vor argumenta cazul la judecata (Deut 32.34; Ps 56.8; Is 65.6; Dan 7.10; Mal 3.16; Mat 12.37).

Dupa cum am spus, la aceasta inviere si judecata participa numai cei necredinciosi, avand in vedere ca invierea si judecarea tuturor oamenilor, credinciosi si necredinciosi in acelasi timp se opune declaratiei din Apocalipsa 20.5.

Numele care au fost gasite scrise in Carte reprezinta oamenii care au acceptat prin credinta jertfa Domnului Isus Cristos. Participiul gegrammenon este folosit in tot acest context la perfect pasiv, ceea ce inseamna ca cineva a efectuat scrierea in trecut, iar rezultatele sunt observate si valabile pana in prezent.

Trecutul la care se face referinta aici este prezentul pe care cineva il traieste acum. Spatiul liber in Cartea Vietii reprezinta nenorocire si mizerie eterna. Mentinerea numelui in Cartea Vietii este direct dependenta de predarea totala si fara regrete in Mana lui Dumnezeu.

Reclame

4 responses to this post.

  1. Posted by Nereprezentativ on noiembrie 8, 2009 at 12:39 am

    Adauga si textul pe care il comentezi. Uneori nu ai o Biblie la indemana si nu toata lumea are rabdare sa il caute pe internet.

    Răspunde

  2. Posted by esaul on noiembrie 10, 2009 at 7:31 pm

    Ma bucur ca ai avut ideea asta cu blogul in felul asta te putem accesa mai usor si se pare ca ai ceva mai mult timp in gelul asta si pentru raspunsuri,care uneori le asteptam cam …..lung timp,chiar prea lung cate odata.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: