Noi nu suntem in stare…


Neemia 4.10    Insa Iuda zicea: „Puterile celor ce duc poverile slabesc si daramaturile sunt multe. Nu vom putea sa zidim zidul”

Din contextul acestui verset descoperim ca o coalitie multinationala incerca sa induca confuzie si haos in poporul ales. Versetul evoca modul in care unii din popor incepusera sa puna in versuri starea celor care carau molozul: se miscau din ce in ce mai lent, gata-gata sa cada.

Acest cantec este un cantec de jale, un cantec descurajant care nu numai ca te punea pe ganduri, ci te demotiva total. Era de ajuns sa-i fi vazut pe cei ce carau molozul si sa auzi refrenul:

Puterea carausilor scade

Mormanele de moloz sunt imense

Si noi insine nu suntem in stare

Sa reconstruim zidul!

Conditiile audio-video erau in opozitie cu scopul proiectului, entuziasmul lucrarii, idealismul lucrarii si finalitatea proiectului. Proiectul lui Dumnezeu era atacat prin cantec!

Un prim sfat care decurge din acest text este acesta: atentie la cuvintele cantecelor. Pot avea o melodie buna, dar pot contine erezii nimicitoare, care sa aduca descurajare!

Ceea ce este mai interesant este ca slagarul negru „Noi nu suntem in stare” era compus pe melodia compusa de inamic. Unii din popor erau inruditi cu inamicii (vezi Neemia 6.17-19), asa ca erau cu mintea impartita intre scopul comunitatii si scopurile lor personale.

Cei care descurajeaza pe altii sunt intotdeauna cei ce au facut un compromis cu dusmanul. „Atentie dusmanul asculta” scria pe statiile de emisie-receptie din armata! La fel de adevarat este si ca dusmanul nu doarme: Satan te uraste pentru ca uraste pe Dumnezeu si uraste orice proiect pe care Cel Atotputernic il initiaza.

Compromisul tau cu Satan si smecheriile lui va pune amprenta pe proiectul lui Dumnezeu in care esti implicat, mai devreme sau mai tarziu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: