Trei probleme LEGALE privitoare la nasterea lui Isus (2)


Matei 1.18-21 Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. 19 Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns. 20 Dar pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului, şi i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfânt. 21 Ea va naşte un Fiu, şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.”

O a doua problema legala pe care Iosif trebuia s-o depaseasca a fost cea a legalitatii casatoriei. Evreii treceau printr-un proces in trei faze la casatorie. Prima era oficierea logodnei unde cei doi erau promisi unul altuia intr-un serviciu religios special. A doua faza era perioada logodnei cand pret de aproximativ un an, cei doi erau considerati ca sot si sotie, se intalneau si planificau viitorul, sotul construia casa unde vor locui si planta o vita sau un smochin. Aceasta perioada nu putea fi incheiata decat ori prin oficierea casatoriei, ori prin divort. Ultima faza o reprezenta rostirea legamintelor si consumarea casatoriei printr-o celebrare la care participa tot satul.

Iosif si Maria erau in faza a doua, cand desi nu locuiau impreuna, totusi se vedeau zilnic si planuiau viitorul familiei. La un moment dat, Maria pleaca din Nazaret pentru a o vizita pe o verisoara de-a ei Elisabeta, care locuia in Iuda, la aproximatriv 145 km. Dupa un timp de trei luni petrecut departe de casa, Maria se intoarce, dar sarcina in luna a treia este vizibila. Scandalul scandalurilor! Iosif avea de ales intre a o face de a o face de rusine in public in pragul casei tatalui ei, ori sa ii lase o carte de despartire.

Intre dragoste si sfintenie, Iosif a ales sfintenia folosind o procedura a dragostei. Pe cand se pregatea de divort, Dumnezeu trimite un inger pentru a rezolva aceasta dilema intr-un mod divin: copilul care se va naste va avea o familie! Divortul ar fi aruncat-o pe Maria si copilul ei intr-o involburare sociala, economica, emotionala si religioasa, din care era imposibil de iesit.

Dar Dumnezeu a hotarat ca Fiul Sau sa creasca echilibrat intr-un camin unde sunt doi parinti, nu unul! Fiul Sau va intemeia o familie mai mare decat cea a lui Iosif, o familie de neprihaniti! In aceasta familie grija parinteasca trebuie sa vina din doua directii: de la mama si de la tata, asa cum a fost si in familia lui Iosif si Maria.

Divortul este si astazi un tornado care lasa un urma victime nevinovate, dar nu sfintenia este motivul! Ce sa mai vorbim de procedura dragostei!?! Contracte prenuptiale, procedee simplificate de divort, casatoria de proba, adulterul adus la nivel de normalitate, casatoriile homosexuale… iata care este realitatea in care trebuie sa ne crestem copiii. Sfintenia, dragostea, standardele etice, respectul fata de parinti, curatia sexuala, abstinenta inaintea casatoriei… sunt perimate si transformate in subiecte de ridiculizare.

Fiul lui Dumnezeu avea nevoie de o familie si a avut-o. Fiul lui Dumnezeu avea nevoie de un tata adoptiv si l-a avut. Fiul lui Dumnezeu avea nevoie de o meserie si a avut-o. Fiul lui Dumnezeu da si astazi tonul normalitatii intr-o lume anormala! (VA URMA)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: