Trei probleme LEGALE privitoare la nasterea lui Isus (3)


Matei 1. 24, 25  Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; şi a luat la el pe nevasta sa. 25 Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un fiu. Şi el i-a pus numele Isus.

O a treia problema legala pe care Iosif trebuia s-o depaseasca a fost cea a legalitatii filiatiei. Copii care erau bastarzi si care nu erau recunoscuti de tatal lor erau adusi in stare de sclavie. Recunoasterea se realiza prin punerea unui nume si inscrierea in societate in cadrul unui recensamant.

Augustus a fost un om extreme de crud si simplu. Mancarea lui era mancarea unui sarac, insa el, era cunoscut ca un bun edil si administrastor al Imperiului. In provinciile romane nu s-a facut niciodata un recensamant general pana in timpul lui Augustus! Scopul recensamantului era sa asigure: o baza de date actualizata in vederea inceperii serviciului militar, o baza de date corecta pentru evaluarea taxelor viitoare, evaluarea in bani a averii fiecarui cetatean, platirea taxelor catre stat pe baza evaluarii facute, dovedirea si stabilirea identitatii si asigurarea statutului de cetatean (tatal isi inregistra fiul, patronul isi inregistra sclavii si angajatii).

Nu este nici o coincidenta faptul ca la nasterea Domnului Isus, Octavian Augusts a comandat acest recensamant! Este pur si simplu modul in care Dumnezeu Tatal a orchestrat recunoasterea statutului de cetatean al acestei lumi si a Imperiului Roman al Domnului Isus. Iosif prin inregistrarea fiului sau a realizat acest detaliu extrem de important. Numele fiului sau a fost indicat de ingerul care i s-a aratat in vis: El urma sa se numeasca Isus (Iehosua = Iahve mantuieste), Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Pentru ca Domnul Isus a murit fara sa aiba copiii, El sfarseste linia Sa genealogica din punct de vedere fizic. Din punct de vedere spiritual El incepe o linie genealogica din care cei credinciosi fac parte… tu faci parte!

Iosif a fost un om deosebit care s-a pus la dispozitia lui Dumnezeu intru totul! Chiar daca a trebuit sa navigheze pe marile tulburate ale incertitudinii, totusi a primit calauzire exact cand a avut nevoie cel mai tare de ea. In ascultare si dependenta de Dumnezeu, Iosif a asigurat mediul perfect nasterii si dezvoltarii Fiului lui Dumnezeu. Instrument al implementarii planului divin, Iosif ne provoaca peste vremuri prin viata pe care a dus-o!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: