Provocarea la inceput de an a lucrurilor mici


Zaharia 4.10   Căci cine dispreţuieşte ziua începuturilor slabe? Aceşti şapte vor privi cu bucurie cumpăna în mâna lui Zorobabel. Aceşti şapte sunt ochii Domnului, care cutreieră tot pământul.

Cand vezi un lucru mic, sau asa cum a tradus Dumitru Cornilescu „ziua inceputurilor slabe”, si esti tentat sa dispretuiesti acea zi in care lucrurile mici au aparut, provocarea este asa de puternica incat nu poti ramane insensibil, ci reactionezi. De obicei acea zi a lucrurilor mici vine in urma unei analize a trecutului si determina modul in care percepi prezentul si viitorul.

Intrebarea retorica pe care Cuvantul Domnului o pune are un singur raspuns: Dumnezeu nu dispretuieste lucrurile mici. Din contra, Dumnezeu cauta cu disperare lucrurile mici care sunt facute pentru El, chiar daca aceastea sunt prezente intr-un context mai putin prielnic. Cuvantul qatan (din leiom ketanot – ziua lucrurilor mici) inseamna lucruri care sunt mici in cantitate, marime sau numar, iar figurat lucruri mici in varsta sau importanta.

Daca ai fost tentat sa privesti la trecut ca lipsit de importanta, sau ca la un timp in care nu ai facut prea multe pentru Imparatia lui Dumnezeu, incurajarea este ca Dumnezeu cutreiera ici colo pamantul cu o dorinta fierbinte (verbul este la polel participiu) sa descopere astfel de lucrari.

Cand gaseste un inceput slab ca acesta, Dumnezeu priveste cu bucurie ceea ce ai facut. Domnul ne da un exemplu bun de urmat, de a privi cu bucurie cand cineva este interesat sa faca lucrarea Imparatiei. De dispretuit o lucrare mica si dificila este usor: dusmanii lucrarii o fac (vezi Ezra 4.1-5), dar se gasesc si unii din interiorul sistemului care o fac (vezi Ezra 3.12 si Hagai 2.3). Aceste atitudini pe langa faptul ca in totalitatea lor contravin cu atitudinea lui Dumnezeu, mai sunt si contorizate de Cel Preainalt!

Atitudinea ceruta de Dumnezeu poporului Sau este ca aceasta sa corespunda cu atitudinea Lui! Ca in toate, atitudinea conteaza!

Acest cuvant este pentru tine in mod special: Dumnezeu se uita la lucrul mic pe care il faci, sau esti pe cale a-l face in biserica locala. Se uita la modul in care esti gata sa-l executi: cu excelenta, dar se uita si la atitudinea pe care o ai cand il executi: de umilinta, acceptare si dragoste frateasca.

Vor fii destui oameni sa dispretuiasca lucrarea nesemnificativa si neimportanta pe care crezi ca o faci. Vor spune ca au mai vazut ei inceputuri de genul acesta, dar care sfarsesc in uitare. Dar atitudinea ta conteaza! Ce vei spune: conteaza! Hotararea ta: conteaza! Munca ta: conteaza!

Este un an nou in care atitudinea ta trebuie pusa in concordanta cu atitudinea lui Dumnezeu. Daca El priveste aceasta lucrare si i se umezesc ochii de bucurie… tu ce atitudine poti avea? Trebuie sa iei hotararea ca daca vei vedea un Zorobabel din biserica tinand in mana firul cu plumb, atitudinea ta va fi ca a Domnului. Incurajeaza-l, ofera-i sprijinul, umezeste-ti ochii si bate-l pe umar!

Dumnezeu are 7 ochi care se bucura cand vede pe cineva luandu-si rolul cu seriozitate, tu poti sa iti pastrezi cei doi ochi in aceeasi atitudine cu EL? Nici un ochi nu trebuie sa fie rau… ci amandoi acordati la cei 7 ai Domnului! Asta da provocare pentru 2010!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: