Cand Dumnezeu se plimba acolo unde noi nu avem acces


Iov 38.16   Ai pătruns tu până la izvoarele mării? Sau te-ai plimbat tu prin fundurile adâncului?

Raspunsul lui Dumnezeu dat lui Iov si lui Elihu este unul care-i amuteste: sunt anumite lucruri la care nici nu s-au gandit, dar Dumnezeu le sustine prin prezenta Sa. Descriind maretia creatiei Sale, Dumnezeu ajunge la izvoarele marilor si la fundul oceanelor. Pentru niste oameni ai uscatului, aceste zone sunt complet in afara controlului si al cunostinei lor.

Omniprezenta este unul dintre atributele lui Dumnezeu care ne uimeste si ne umileste in acelasi timp. Dumnezeu este prezent in toata creatia cu toata intensitatea si cu toata Fiinta Sa. Fundul oceanelor si in ziua de azi este rezervat doar anumitor persoane din generatia noastra, insa Dumnezeu alege aceste zone pentru a se “plimba” si a se bucura de ceea ce exista acolo.

In vizita de studii pe care am facut-o in Israel in anul 2006 am avut ocazia sa ma scufund in Marea Rosie, in zona Eilat. Desi incercam din rasputeri sa imi tin rasuflarea, desi faceam eforturi disperate sa raman mai mult timp sub ape, nu am reusit decat sa prind secvente din minunatia ce misuna printre coralii frumosi colorati de langa mal. De fapt, ostenit de atatea incercari, m-am vazut in imposibilitatea de a mai ajunge la mal.

Cand am citit cuvintele lui Dumnezeu mi-am adus aminte de experienta mea si mi-am imaginat ce spectacol de lumini, umbre, culori si dinamica a vietuitoarelor trebuie sa existe in locurile inaccesibile noua, muritorilor de rand. Dumnezeu investigheaza locurile cele mai indepartate ale oceanelor si nu stie ce este in inima noastra? Intelepciunea lui Dumnezeu nu are margini, inteligenta Lui este fara limita! Dumnezeu stie pesterile si vulcanii oceanelor, stie fiecare centimetru patrat adancului, in mod nemijlocit!

Ba mai mult oceanele au si izvoare… fiecare izvor in parte este patruns de ochii si intelegerea divina! Desi Septuaginta traduce prin fantani, totusi Cornilescu este exact cand traduce prin izvoare (nebek). Referinta este facuta la alimentarea marilor si oceanelor din interior cu izvoare de apa, pe langa alimentarea facuta de apele care spala pamantul si ajung tot in abis. Este cunoscut faptul ca in unele locuri, volumul de apa care vine din aceste izvoare ale oceanelor si marilor este atat de puternic, incat locul respectiv este peceptibil de la suprafata.

Un astfel de izvor este in Oceanul Atlantic langa coasta Floridei, iar altele sunt pe coasta Californiei, sau langa insula Galapagos. Aceste izvoare sunt izvoare termale care sunt numite “fumegatori” datorita mineralelor pe care le arunca in ocean la inaltimi considerabile. Izvorul de langa Galapagos a fost pozat din submarinul Alvin care a ajuns la el in anul 1977.

http://pubs.usgs.gov/gip/dynamic/exploring.html

Cand vei patrunde pana la izvoarele din oceane si cand vei explora tinuturile cele mai de jos ale marilor si oceanelor, cunostinta ta va fi doar la nivelul plimbarilor lui Dumnezeu! Pana atunci, bazeaza-te pe intelepciunea gasita in Scripturi! Da glorie lui Dumnezeu ca nu te-a lasat in ignoranta ta, ci te-a adus la viata, te-a instruit si asteapta de la tine o inchinare in duh si adevar!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: