In fata dragonilor tacem chitic… dar nu si in fata lui Dumnezeu


Iov 41.1,10,11  1. Poţi tu să prinzi Leviatanul cu undiţa? Sau să-i legi limba cu o funie? 10. Nimeni nu este atât de îndrăzneţ ca să-l întărâte. Cine Mi s-ar împotrivi în faţă? 11. Cui sunt dator, ca să-i plătesc? Sub cer totul este al Meu.

De ieri ma tot framanta gandul sa scriu ceva despre prezenta dragonilor in peisajul biblic, dar as vrea ca aceasta prezentare sa fie mai bine pregatita, de aceea o lasam pe alta data. Tangential voi scrie ceva totusi, mai ales din perspectiva pusa de Dumnezeu in v 10: de Leviatan va este frica… il respectati… il priviti cu uimire, dar aveti indrazneala nebuna de a va va impotrivi Mie pe fata ca si cum v-as fi fost dator cu ceva!

La cea mai mica incercare, la cel mai mic cutremur, la cea mai neinsemnata criza economica, la cea mai mica suferinta, oamenii isi aduc minte de Dumnezeu in termeni de cearta. Ne tragem de sireturi cu Dumnezeu, ne permitem prea multe cu Suveranul Universului, dar cand intalnim niste monstrii care ne inspaimanta, le dam reverenta! IN CE LUME AM AJUNS SA TRAIM?

Leviatanii au trait pe pamant in timpul lui Iov, altfel Dumnezeu nu i-ar fi dat de exemplu in discursul Sau. Iov a trait dupa Potop, undeva intre construirea Turnului Babel si Avraam, cu posibilitatea ca sa fi fost chiar contemporan cu Avraam. Leviatanii au disparut, sau sunt pe cale de disparitie in zilele noastre… numai Dumnezeu stie daca mai exista vreunul.

Leviatanii fac parte din familia dinozaurilor si cea mai apropiata forma la care ne putem imagina este cea a Dragonului de Apa, sau cea a Dragonului zburator. Legende despre dragoni exista in mai toate civilizatiile si in toate timpurile. Chiar in zilele de azi se discuta mult pe baza unor poze facute unor “monstrii” deja morti, ale caror carcase au fost pescuite in diverse locuri ale pamantului.

Carcasa pescuita de o nava japoneza langa Noua Zeelanda

Schita facuta de unul dintre martorii oculari

Plaja Mann’s Hill anul 1970. Carcasa avea 6 m si cantarea aproximativ 2 tone

Soldati in Razboiul Civil au „capturat” o reptila zburatoare din familia dinozaurilor

Scopul meu nu este sa fac apologia dragonilor, ci doar sa sumarizez ceea ce spune Dumnezeu despre madularele, taria si frumusetea intocmirii lor (v 12). Iata cateva repere care nu pot duce decat la o singura concluzie – Biblia vorbeste despre dragoni: se deplaseaza in mare (1, 31), pe pamant (25-29, 33), in aer (5, 25), cu o viteza uluitoare (32), are siruri de dinti puternici (14), are solzi (15), scoate foc pe gura (18,19), aburi pe nari (20), are o constitutie puternica (23), are tepi pe pantec ce lasa urme infricosatoare (30). O asemenea creatura nu poate decat sa inspire teama si respect. Dragonii au fost printre noi si au disparut!

Dar Dumnezeu care este omniprezent, omnipotent, omniscient, fierbe de manie cand vede pacatul, la atingerea lui vulcanii isi varsa magma peste pamant, pamantul se cutremura, norii dispar, grindina loveste… El este ignorat, refuzat, provocat! Noi avem o indrazneala care intrece orice inchipuire: stim sa respectam ceea ce vedem mare in ochii nostri, dar aratam pumnul lui Dumnezeu, doar pentru ca nu vedem maretia Sa!

Ne purtam cu Dumnezeu ca si cum ne-ar fi dator. Vorbim cu El de parca ar fi un functionar marunt. Vorbe rusinoase sunt indreptate spre El zilnic. Fapte deformate de pacat il au ca tinta tot pe El. Nu ne mai oprim!

Si totusi la Dumnezeu gasim har. El nu ne da ceea ce meritam, ci ne da ceea ce nu meritam. Dumnezeu este dragoste!

Reclame

2 responses to this post.

  1. Posted by oana on mai 5, 2011 at 7:59 pm

    foarte tare

    Răspunde

  2. Posted by abdon on iulie 15, 2011 at 10:29 pm

    In seara aceasta am citit capitolul 41 din Iov, si am ramas din nou inmarmurit de aceasta descriere, in mare parte seamana cu crocodilul de azi, cu excaptia faptului ca nu scoate fum, sau nu zboara, dar este destul de solzos si are o piele tare, este greu de omorat, si oamenii nu pot sta in fata lui, dar totusi este o enigma Leviatanul, am sapat si voi mai sapa pe net, sa vad dovezi mai concludente, desi acestea demonstreaza, cele de mai de sus, ca lumea inca nu a explorat indeajuns Pamantul, pentru a explora spatiul cosmic, ceva fierbe in adancul Pamantului!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: