Pachete de la Dumnezeu


Saptamana aceasta am fost la Conferinta BIG pe teme de Apologetica si Evanghelizare cu Ravi Zacharias… de fapt inca mai sunt la conferinta. Sunt inaltat in duhul meu de ceea ce am aflat aici. Lucruri noi, lucruri vechi, dar intotdeuna provocatoare. Impreuna cu inca 9 fratiori de la Metanoia Ploiesti, sunt „bombardat”de Cuvantul lui Dumnezeu din toate partile. Este extraordinar.

In prima zi Ravi ne-a vorbit de Neemia… vechiul nostru prieten, Neemia! Ceea ce era extraordinar la cest om este ca avea o povara pentru poporul sau! Asta este prima lectie: nu vei usura nici o povara pana nu simti tu nici o povara pe sufletul tau! Acea sarcina te va motiva sa usurezi poverile altora!

Ravin ne povestea cum in anii 70 o tanara din statul Ohaio a venit in New York. Avea un scop: pt ca in micutul ei orasel toti stiau totul despre toti, asa ca s-a dus in Harlem. Nu avea serviciu, traia din somaj. La un moment dat a fost violata si a ramas insarcinata. Ea a hotarat sa nasca acest copilas.

Cand s-a dus la spital, copilul s-a nascut, dar in materniatea aceea locurile erau limitate, asa ca i-au dat drumul acasa mai devreme. Copilul era bolnav, nu aveau mobila in apartament, s-a dus la banca sa ia banii de pe somaj, si si-a lasat copilul pe jos in apartament, dar cand s-a intors, a vazut copilul mancat de ciobanescul german pe care-l avea.

Politia nu intelegea cum si de  ce s-a intamplat asa. Au intrebat si pe un politician care a zis:  de ce nu pot sa aud plansetele celor din locul acesta? Pai eu nu pot auzi strigatele celor din familia mea. El a zis ca daca ar asurzi toate aceste strigate, zgomotul ar fi asurzitor! Politicianul nu putea, dar Dumnezeu aude toatea aceste strigate de ajutor. Aceste strigate le face in pachetele mici si mi le da mie si ti le da tie, pentru ca noi suntem slujitorii lui!

Intreaba-te care este lucrul la care te-a chemat sa-l faci? Daca esti sincer, Dumnezeu iti va da o povara! El te-a modelat pana acum ca sa poti face fata acestor poveri pe care ti le da!

L-au intrebat si pe Billy Graham de ce esti tocmai tu cel mai mare evanghelist al generatiei noastre? El a raspuns: aceasta va fi prima mea intrebare in ceruri… de ce tocmai eu?

Cred ca ai aflat raspunsul! Pentru ca Dumnezeu asa a vrut! Esti slujitorul Lui si tu poti rezolva multe din strigatele de ajutor pe care oamenii le adreseaza lui Dumnezeu! Intrebarea este daca accepti provocarea si daca auzi acele strigate! Saraci, infometati, insetati, goi, straini, ciudati, puscariasi, prostituate, hoti, insingurati, sinucigasi… pe toti acestia ii avem intotdeauna cu noi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: