Al cui chip este in tine?


Matei 22:20-22 El i-a întrebat: ,,Chipul acesta si slovele scrise pe el, ale cui sînt?„  ,,Ale Cezarului,„ I-au răspuns ei. Atunci El le -a zis: ,,Dati dar Cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!„  Miraţi de cuvintele acestea, ei L-au lăsat, şi au plecat.„

Un alt lucru pe care l-am invatat la conferinta… unul printre multe altele, este ca trebuie sa faci ceea ce dicteaza chipul lui Dumnezeu din tine! Cred ca iti amintesti cand niste ucenici ai Fariseilor impreuna cu niste Irodieni au incercat sa il prinda pe Isus cu vorba? Acestia intrebau daca este corect sa platesti taxele asupritorilor!

Intrebarea era gresita, dar tocmai asta si era ideea. Se baza pe faptul ca din banii respectivi erau sustinute aceste trupe care impuneau o pace cu pretul sangelui. Bineinteles ca sangele era cel al evreilor. O acceptare a taxelor il punea pe Isus in pozitia de a fi linsat de multime! O neacceptare a taxelor il punea pe Isus impotriva Cezarului!

Ce va raspunde Isus? Nu imi place raspunsul lui Isus… as fi preferat sa spuna nu platiti taxele.

Isus a cerut o moneda… nici macar nu avea o moneda… si a cerut sa i se spuna ce era pe moneda. Continea chipul Cezarului, asa ca aceasta apartinea Cezarului! Se vede ca cei care intrebau nu au fost sinceri, pentru ca in mod normal dupa raspunsul lui Isus ar fi trebuit sa intrebe ce apartinea lui Dumnezeu!

Daca acesti oameni ar fi intrebat ce apartinea lui Dumnezeu, Isus ar fi raspuns: al cui chip este in tine! Nu cantitatea de cuvinte conteaza si intelepciunea din ele produc schimbarile din oameni! In acei oameni nu s-a produs nici o singura transformare… intrebarea este daca produc in noi vreun impact ACUM!?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: