Cand faci ceea ce nu-ti place


Saptamana trecuta am fost la conferinta tinuta de Asociatia Misionara Heart Cry, unde vorbitorul principal a fost Paul Washer. Impreuna cu copii mei am fost la sesiunile conferintei pe tema razboiului spiritual si am fost inaltati si cercetati de Cuvantul lui Dumnezeu.  As vrea sa impartasesc un gand care printre multe alte puternice care au fost adresate, cred ca te va ajuta si pe tine.

Daca esti in adevarata biserica a lui Isus, daca esti un credincios in Cristos, El ti-a schimbat inima intr-un mod supranatural! Ti-a scris Legile Sale pe inima si in mintea ta. Acum ai deja inclinatia de a face voia lui Dumnezeu, iar umblarea cu Dumnezeu este posibila pentru ca aceasta este generata de noile dorinte pe care le ai.

O noua natura conduce la dorinte  noi… sentimente noi… si aceste sentimente sunt puternice! Ele ne imping spre Dumnezeu. Cand erai pagan, inima aceea avea sentimente neevlavioase… iubea pacatul. Cand Diavolul flutura ispita, TREBUIA sa mergi spre ea. Sentimentele te atrageau spre aceasta. Aveai o inima rea, cu sentimente rele care dorea raul!

Cand Dumnezeu ti-a schimbat inima, acea inima noua, are sentimente noi si este atrasa de lucrurile lui Dumnezeu. De aceea puterea Diavolului este puternic diminuata.

Sa presupunem ca esti pastorul unei biserici si ca ti se spune ca un membru al bisericii traieste in pacat. II vizitezi si acest om admite ca nu mai vine la biserica pentru ca se uita la fotbal, dupa care spune ca va renunta la fotbal si va veni la biserica. Ii spui ca stii ca a inceput sa se imbete din ce in ce mai des si el admite ca ii place berea, cum mireoase, ce gust are, dar spune ca va renunta si la asta. De duminica viitoare acel om incepe sa vina la biserica si toata congregatia incepe sa spuna: vine o oaie inapoi acasa! De fapt vine o CAPRA! De ce? Pentru ca el de fapt spune: voi inceta sa fac ceea ce imi place, si voi incepe sa fac ceea ce nu imi place. Aceasta este RELIGIE! Acesta nu este CRESTINISM!

Crestinismul nu te determina sa faci toate lucrurile pe care le urasti… ci persoana a carei inima a fost schimbata pe deplin incepe sa faca lucrurile care le iubeste. Aceasta persoana doreste lucrurile lui Dumnezeu, de aceea le face!

Cati din biserica se roaga, citesc Scriptura, evanghelizeaza, slujesc pe cei in nevoie, au grija de saraci, se inchina, daruiesc, evidentiaza roada Duhului intr-un mod natural, samd? Nu conteaza daca sunt multi sau putini… conteaza daca urasc ceea ce fac, sau iubesc ceea ce fac! Totul vine dintr-o inima veche, de piatra, sau o inima noua, de carne!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: