Arca lui Noe – cat de importanta este decoperirea ei?


Genesa 6:5  Domnul a vãzut cã rãutatea omului era mare pe pãmînt, si cã toate întocmirile gîndurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rãu.

Textul acesta este una din cauzele pentru care Dumnezeu a hotarat un cataclism mondial: la asa cauza, asa efect! Biblia vorbeste despre dinamica coruptiei facuta de pacat in omenire, adica faptul ca se multiplica in mod continuu. Aceasta multiplicare a dus la faptul clar ca tot pamantul era plin de violenta si rautate.

De asemenea Biblia vorbeste si de o anumita mecanica a depravarii:

  • Cea mai simpla forma a fiintei interioare: gandul, imaginatia, scopul sunt inclinate spre rau;
  • Continutul planurilor erau rele (un network de ganduri);
  • Centrul de comanda al personalitatii noastre, inima este corupta: intelectul (Rom 1.28), emotiile (Rom 1.26 si vointa (Rom 5.6) sunt afectate de pacat

Deci natura pacatoasa inseamna nu doar capacitatea de a pacatui, ci dorinta si tendinta de a incalca voia lui Dumnezeu. Profunzimea coruptiei este notata prin exprimarea: exclusiv spre rau (nu exista nici o pauza), deci inima este preocupata in mod continuu sa produca mai mult rau… nu apropiere de Dumnezeu

Potopul nu a schimbat inima omului, ci a fost o expresie a judecatii si maniei lui Dumnezeu! Schimbarea vine printr-o noua natura, adica prin nasterea din nou!

Am fost uimit de o stire care nu a iesit de mult in media: un grup de exploratori evanghelici au descoperit pe Muntele Ararat din estul Turciei ramasitele din lemn ale Corabiei lui Noe. Echipa formata din chinezi si turci au fost incantati cand au descoperit ca testul cu carbon a datat lemnul la 4800 de ani vechime!

Exploratorii au povestit cum structura de lemn continea cateva compartimente si grinzi de lemn, care dupa parerea lor ar fi adapostit animalele. Deocamdata majoritatea constructiei de lemn este acoperita de gheata si roci vulcanice. Constructia nu poate fi o locuinta, deoarece peste 3300 m nu s-au gasit locuinte umane in imprejurimi (descoperirea a fost facuta la 4000 m altitudine).

Incepand cu 27 aprilie 2010 aceasta stire nu numai ca a starnit mediile crestine, dar a starnit departamentul de stiri a televiziunii, arheologii, scepticii, samd. De ce? Pentru ca daca aceasta este Arca lui Noe, atunci este inca o dovada ca Biblia nu inventeaza lucrurile, iar daca Biblia este adevarata, atunci ceea ce pretinde despre starea omului este real!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: