Provocarea Inaltarii


Fapte 1:11 si au zis: ,,Bãrbati Galileeni, de ce stati si vã uitati spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaş fel cum L-ati vãzut mergînd la cer.„

Astazi, joi 13 mai 2010,  sarabatorim Inaltarea Domnului Isus la cer. Din Evanghelii si din cartea Faptele Apostolilor aflam ca dupa ce Isus le-a dat un plan stratgic de lucru, i-a binecuvatat pe ucenici si a inceput sa se inalte la cer. Inaltarea nu este ceea ce Isus a facut, ci a fost mai degraba inaltat (diateza pasiva a verbului epairo), iar un nor l-a luat in sus pana cand ucenicii nu au mai avut de vedea.

Niste ingeri care stateau langa ei, i-a provocat sa nu mai piarda timpul holbandu-se la cer. Ucenicii asteptau sa se mai intample ceva, dar nu se intampla! De ce? Pentru ca ei asteptau ca Dumnezeu sa actioneze, pe cand Dumnezeu astepta ca ei sa actioneze! Si au actionat: s-au dus la rugaciune! Foarte frumos!

Ingerii au spus ca Isus va veni in aceeasi maniera in care a plecat. Interesanta este constructia frazei in discursul ingerilor: „in aceeasi maniera (adverb) va veni in maniera (substantiv) in care ati vazut pe El calatorind (ideea de a parcurge distanta) inspre cer.” Structura indica ceva foarte important: maniera revenirii va fi repetata aidoma, adica va fi:

 • Publica
 • Insotita de ceva miraculos, supranatural (inaltarea)
 • Pe Muntele Maslinilor
 • Pentru Israel

In ceea ce priveste Rapirea Bisericii de Isus, Apostolul Pavel spune in 1Tesaloniceni 4.17 ca va fi:

 • Privata – cei de pe pamant nu vor vedea
 • Este insotita de o transformare rapida
 • Vine in aer, nu pe pamant
 • Vine pentru Biserica

Pe de cealalta parte in Zaharia 14.1-5 profetia inca neimplinita vorbeste de o A doua Venire, de Ziua Domnului care coincide perfect cu spusele ingerilor in ziua Inaltarii:

 • Este publica – vizibila pentru toata lumea
 • Este insotita de miracolul despicarii Muntelui Maslinilor
 • Vine in acelasi loc – Muntele Maslinilor
 • Vine pentru Israel (in contextul Armaghedonului)

Textul din Fapte este inca un exemplu care subliniaza citirea cu atentie a Cuvantului. Cuvantul se traduce prin Cuvant, iar Duhul Sfant ilumineaza acest proces.

Partea practica a acestui Cuvant este urmatoarea: Oameni buni, de ce leneviti si va afundati in comoditate? Impietrirea si ignoranta voastra este atat de mare incat ati ajuns sa pierdeti timpul pretios pentru marturie? Iata ca holdele sunt albe si suntem in plin SECERIS! Mai este putin timp si vom fi Rapiti, iar lenevia rapeste acest timp pretios si voi inca nu faceti nimic! Cam asa ar suna mesajul urgent al ingerilor in ziua de azi! Cel putin asa l-am inteles eu!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: