Intrebare de examen: care sunt evidentele prieteniei cu sistemul corupt al lumii?


Iacov 4:1 De unde vin luptele si certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, cari se luptă în mădularele voastre?  Voi poftiţi, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sã cãpãtati; vã certati, si vã luptati; şi nu aveţi, pentrucă nu cereţi.

Lumea intra in biserica prin usa din dos pentru ca usa din fata o pazim bine… uneori mult prea bine. Prietenia cu lumea a crestinilor este evidenta acolo unde sunt conflicte. Iacov spune ca ciondanelile intre partidele din aceeasi biserica ce au coagulat biserica intr-un conflict deschis, corp-la-corp in cuvinte si pumni au la baza conflictul interior cauzat de placerile personale. Aceste placeri sunt multiple si urgente iar rezultatul este condamnarea la moarte a celor apropiati.

Aceste placeri senzuale isi desfasoara fortele si poarta campanii militare in membrii bisericii, iar acestia intra in conflict unii cu altii datorita intereselor egoiste. De fapt este o lupta a idolilor ascunsi ai inimii. Verbul strateuomai (a sluji intr-o campanie militara) folosit de Iacov indica faptul ca placerile tale le-ai lasat sa lupte pentru tine, asa ca esti dependent de strategia pe care acestea o fac, implicandu-te intr-un conflict deschis cu ceilalti din jurul tau. Un om in conflict cu ceilalti este in conflict cu sine!

Aceasta lupta intra in arena tanjirii (adica tanjesti dupa ceea ce nu este al tau, deci iei cu forta si omori prin declararea unui razboi in care sunt implicati si altii) si in arena invidiei (adica invidiezi ceea ce nu esti tu de aceea cauzezi conflicte si certuri pentru a obtine ceea ce nu esti). Scopul in toate nu este sa primesti de la Dumnezeu ceea ce ai dori sa fii, ceea ce ti-ar placea sa ai, ci obtii prin forta, apuci pentru ca asa este mai sigur!

Pentru ce te rogi tu? Asculta-ti rugaciunea pentru a vedea ce poftesti! Roaga-te pentru ceva important in ochii lui Dumnezeu, nu in fata ta! Roaga-te sa fi umplut de plinatatea lui Dumnezeu!

Vezi ceva din toate aceste evidente ale prieteniei cu sistemul corupt al lumii? Vezi placeri, tanjiri, invidieri, certuri, conflicte in care ii implici si pe altii? Este doar imaginea clara a unui om care este in biserica locala, dar prieten cu sistemul corupt din lume. Acolo si-a facut scoala, acolo si-a facut practica, iar acum aplica in mod nemijlocit intelepciunea lumeasca intr-o comunitate cereasca!

Scenarii sunt nelimitate, dar adevarul este acelasi. Conflictele din biserica sunt doar expozitii ale intrarii lumii intre cei credinciosi.

Care sunt placerile care isi satisfac stagiul militar in tine?

 • Placerea de a fi ascultat cand predici sau cand dai sfaturi
 • Placerea de a te certa –  crestini care isi iau energia din certuri
 • Placerea de a vedea oamenii cum sufera
 • Placerea de a baga strambe si de a vedea ce intorsatura iau lucrurile
 • Placerea de a manca si de a bea
 • Placerea de a fi laudat
 • Placerea de a afisa maturitate spirituala
 • Placerea de a conduce si directiona biserica
 • Placerea de a face bani nemunciti
 • Placerea de a fi intr-o pozitie de autoritate
 • Placerea de a intarzia
 • Placerea de a juca pe degete grupul de prieteni, sau grupul mic
 • Placerea de a barfi
 • Placerea de a lingusi
 • Placerea de a produce durere

Cand vei da curs unei placeri si vei determina confuzie, certuri si conflicte, adu-ti aminte ca de fapt esti un prieten al lumii. Poti regasi acest scenariu oriunde: in politica, la locul de munca, in scoala, dar nu trebuie sa existe in biserica, asa cum nu trebuie sa existe in familie!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: