O biserica sanatoasa este cea care are o conducere de calitate


Efeseni 2.20  fiind zidiţi pe temelia apostolilor şi proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.

Pavel se exprima ca biserica din Efes (cu referire clara la cei dintre Neamuri) este zidita “pe temelia care consta in apostoli si profeti” – este un genitiv de apozitie: temelie se refera la categoria generala, iar termenii urmatori (apostolii si profetii) la categoriile particulare. Apostolii si profetii erau cei care asigurau carmuirea in departamentul de evanghelizare-misiune a bisericii primare. Ei erau cei ce ofereau cuvantul revelator in primii 15 ani de zile cat Biserica nu a avut scrieri Nou Testamentale. Fiecare biserica avea apostoli si profeti, pastori-invatatori si evanghelisti ei reprezentau stabilitatea doctrinara slujind prin carmuirea bisericii.

Pietrele care preiau toata presiunea sunt cele de la baza. Ele exista intr-o tensiune continua sacrificandu-se pentru binele cladirii. Aceste pietre pot prelua tensiunile din cladire, dar daca cedeaza sub presiunea prea mare creata artificial, atunci totul se duce de rapa!

Cum crezi ca se aplica ce spune Pavel la biserica locala?

Reclame

3 responses to this post.

  1. de la biserica la biserica…

    Răspunde

  2. Posted by radu on septembrie 14, 2010 at 7:11 pm

    Frumos cand existau apostolii,invatatura era curata drept dovada ca s-a pastrat pana astazi ,dand in continuare Viata Bisericii,scotand din intuneric suflete.Cu durere am auzit de la amvonul bisericii un tanar pastor spunand ca apostolia s-a sfarsit de mult,la fel ca si Darul proorociei.Poate de aceea si astazi se implineste ca si in vremea cand a fost scris ,Cuvantul Vietii.Am gasit spre uimirea mea in Sfanta Scriptura(imi pare rau dar nu imi aduc aminte unde)un loc in Vechiul Testament unde spunea cam asa:pentru ca nu mai sunt prooroci de aceea poporul merge in ratacire si nelegiuirea se inmulteste.Am insa incredere ca Dumnezeu care este CUVANTUL ,VORBESTE la fel si azi ca si dintotdeauna.Cred ca trebuie doar sa ascutim auzul si sa deschidem inima in lepadare de sine ca sa Il putem auzi….mai bine

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: