Masura binecuvantarilor


Luca 6.38   Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.

Domnul Isus a avut multe de spus despre darnicie. Doar intr-o situatie a facut aluzie la zeciuiala, dar modul Lui de a vedea darnicia tintea generozitatea unei inimi transformate. In versetul de fata provocarea vine din mai multe directii, dar as vrea sa ma opresc doar la una.

Modul in care percepem noi darnicia poate sa ne scuteasca de multe binecuvantari. Modul in care daruim bani, timp, efort, resurse, cuvinte, marturii, fapte bune, samd, este masurat de Mantuitorul in mod personal. El promite ca aceeasi masura (metron) pe care o folosim noi in darnicie, aceeasi masura ni se va masura inapoi.

Deci daca eu folosesc o ceasca de cafea in care masor dedicarea mea pentru Imparatie (dedicare ce se observa in darnicie), atunci Dumnezeu este gata sa ia binecuvantari pe care ni le ofera si sa le masoare cu aceeasi ceasca de cafea. El promite ca binecuvantarea va fi calitativa, va fi indesata, scuturata si revarsata, dar masura folosita de noi este limita. Ca El doreste sa ne dea doua masuri… nimeni nu il poate opri… dar va folosi aceeasi masura.

Intrebarea este ce masura esti gata sa masori darnicia ta: ceasca de cafea, cana de lapte, oala de ciorba, galeata, sau butoi. Masura aceea va fi folosita de Dumnezeu pentru a te binecuvanta. Reciprocitatea este asigurata prin promisiunea „ti se va da” numai in cazul in care ai ajuns la intelegerea ca trebuie sa daruiesti. Ascultarea de porunca de a darui nu rezolva problema. Generozitatea este cea care rezolva problema. Deci cu ce masura te-ai gandit sa masori?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: