Pescar sau Politist?


Isus ne-a chemat sa fim Pescari de Oameni si de cele mai mult ori scapam navodul din mana pentru a pune mana pe bastonul de politisti. Este adevarat ca atunci cand turma este atacata exista si un toiag al pastorului, dar ce se intampla cand Biserica Pescarilor de Oameni devine Biserica Politistilor de Cartier?

Daca nu devii un reconciliator al celor pierduti vei deveni un evaluator al celor salvati. Exista ceva in natura noastra care doreste sa vada oamenii avand o relatie corecta cu Dumnezeu. Daca nu directionam aceasta dorinta spre cei pierduti, o directionam asupra celor salvati.

In loc sa mai cautam pacatosi ajungem sa ne cheltuim timpul devenind politistii sfintilor. Toti am fost chemati sa devenim pescari de oameni, dar cand cei care sunt chemati sa pescuiasca nu pescuiesc, atunci devin politisti.

Cand energia care a fost destinata sa fie folosita in afara bisericii este folosita in interiorul bisericii, rezultatele sunt explozive! In loc sa aruncam navoade, aruncam pietre. In loc sa devenim cautatori de oameni pierduti, devenim critici ai celor salvati. In loc sa intindem mainile pentru a ajuta, intindem degetele pentru a acuza. In loc sa ajutam pe cei indurerati, producem durere celor ce ajuta.

Ce este mai trist este ca cei pierduti raman in ratacirea lor, cei saraci raman flamanzi, iar cei derutati raman neconsolati. Dar cand cei care sunt chemati sa pescuiasca se tin de treaba, ajung sa se maturizeze, sufletele sunt atinse, vietile schimbate si lumea resimte impactul din plin! (articol preluat, tradus, adaptat si imbunatatit)

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by Serg on noiembrie 16, 2010 at 10:59 pm

  asta cam asa este. Sa ne fereasca Dumnezeu de politisti si mai ales crestini.

  Răspunde

 2. Cei transformati nu vor avea timp sa se preocupe de lucruri marunte( din interior ) pentru ca altceva ii v-a preococupa si anume modelarea lor la focul care vine din interior pentru a straluci in exterior…

  De fapt … daca vei fi sincer cu tine insuti si te autoevaluezi prin prizma Scripturii-” a focului sfant „- vei putea lua azi o hotarare cu privire la viata ta: te vei lasa modelat de focul din interior sau te vei obisnui cu starea ta si vei lovi in interior, daramandu-te singur.
  Fain mesaj si extrem de actual inca si azi….poate
  ‘prea’ actual uneori,nu? 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: