Ce reactie ai cand Dumnezeu se aseaza pe tron?


Daniel 7:9-10   Mã uitam la aceste lucruri, pînã cînd s-au asezat niste scaune de domnie. Si un Imbãtrînit de zile a sezut jos. Haina Lui era albã ca zãpada, si pãrul capului Lui era ca niste lînã curatã; scaunul Lui de domnie era ca niste flãcãri de foc, si roatele Lui ca un foc aprins.  Un rîu de foc curgea si iesea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Ii slujeau, si de zece mii de ori zece mii stãteau înaintea Lui. S-a tinut judecata si s’au deschis cãrtile.

Dumnezeu este Suveran, adica are cea mai mare autoritate din Univers, ceea ce-L situeaza deasupra tuturor. El nu este determinat de nimic, el nu este dator nimanui, el nu este luat prin surprindere, el isi continua netulburat existenta fiind la carma creatiei. Printre multe altele, realitatea faptului ca Dumnezeu este suveran are darul de a ne pregati ca inchinatori sa facem fata judecatii.

Unii vor fi judecati si condamnati pentru indiferenta lor fata de Fiul Omului, altii doar pentru ca au mimat inchinarea, dar in realitate inima lor apartinea intunericului! Pentru acestia imaginea prezentata in Daniel 7 va capata proportii deosebite si personale. Daniel a vazut in viziunea sa faptul ca Batranul Zilelor, cel care este mai antic decat zilele, in contextul in care Anticristul critica, insulta blasfemia intr-un stil mare, a sezut pe un tron imparatesc.

In acest moment un million de ingeri care il slujeau pe Dumnezeu s-au ridicat, iar alte o suta de milioane i-au urmat in acest gest de reverenta asteptand porunci sa fie duse la indeplinire, poruncile Judecatorului. Imagineaza-ti populatia Romaniei si a Germaniei ridicandu-se la un semn! Batranul Zilelor reprezinta standardul de sfintenie in ceruri. El este infinit si perfect in sfintenie. Conform acestui standard El va judeca  iar sentinta este eterna.

Tronul lui imparatesc este singurul din multe tronuri din cer, care arata ca niste flacari de foc, are niste roate ce indica dinamismul cu care imparatia este exercitata, iar din tron iese un rau de foc. Acest rau de foc asemanator lavei este cel care asigura executarea condamnarii. Acolo, in acel Rau si Iaz de foc va ajunge Anticrist impreuna cu imparatia pe care o va conduce. Asa se va intampla cu toti cei ce il urmeaza in atitudine, caracter, vorbire, gandire, samd. Raul de foc iese din tron ca sa nu fie nici un dubiu de unde vine judecata!

Cand se aseaza Batranul Zilelor se deschid niste carti. Judecatorul este gata sa judece corect, imediat si documentat. Dumnezeu citeste si editeaza carti pretioase, iar unele contin faptele celor ce urmeaza sa fie judecati. Suveranitatea lui Dumnezeu avand impact in inchinarea noastra personala trebuie sa ne pregateasca pentru momentul judecatii! Cei care ignora importanta inchinarii si neglijeaza realitatea suveranitatii lui Dumnezeu vor auzi cartile deschizandu-se.

Imagineaza-ti ca vei sta in fata Batranului Zilelor… se aseaza pe tron… focul tasneste din tron… lava trece prin fata ta… focul este gata sa iti cuprinda viata… ingerii se ridica si zgomotul acela parca rasuna sec… iar urmatorul sunet este cel al unor carti deschise. Toate dovezile sunt acolo! Judecatorul isi drege glasul. Consulta cartile. Urmeaza sentinta!

Tii minte cand se deschidea catalogul la scoala si stiai ca nu ti-ai invatat lectia, ca ai venit nepregatit? Cum te simteai cand stiai ca profesorul ajunsese aproape de pagina ta? Ei bine, este o nimica toata acest sentiment in comparatie cu cel care il va avea acel ce nu invata nimic din suveranitatea lui Dumnezeu! Pentru ca nu te-ai pregatit profesorul iti dadea nota 4! Nu este la fel si cu intalnirea cu Batranul Zilelor… faptul ca vii nepregatit iti decide vesnicia! Aici scena incepe sa te puna pe ganduri!

Anunțuri

3 responses to this post.

 1. Ce familie frumoasă şi ce gânduri interesante. Biblice.
  Spor-t la viaţă.

  Răspunde

 2. Modul in care iti vezi viata iti va modela viata ta….

  Răspunde

 3. Când Dumnezeu Se aşează pe tron orice făptură se pleacă în adorare. Mă plec şi eu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: