In ce lume am ajuns sa traim?


Daniel 7:12   Si celelalte fiare au fost desbrãcate de puterea lor, dar li s-a îngãduit o lungire a vietii pînã la o vreme si un ceas anumit.

De obicei acest tip de intrebare apare pe fondul unor crize politice, economice, morale, insa de data aceasta vine in urma studierii Bibliei. In prag de globalizare cand toata lumea este inebunita dupa o bucatica din placinta cea mare, ce are de spus Biblia despre situatia aceasta? Multe!

Daniel 7.12 face parte dintr-un mesaj apocaliptic ce vizeaza istoria omenirii si indreptarea ei spre Tronul de Judecata al Batranului Zilelor. Coroborand Daniel capitolele 2 si 7 aflam ca cele mai reprezentative imperii ale lumii s-au bazat unul pe celalalt asimilandu-se reciproc.

Imperiul Neo-Babilonian a fost cel mai stralucitor si maret imperiu. Desi din punct de vedere uman in viziune el este reprezentat prin aurul curat, totusi din perspectiva divina in cealalta viziune nu este decat un animal de prada ciudat (un leu cu aripi de vultur). Caracteristica principala pentru care a fost cunoscut insa in timpul sau, dar si in timpurile moderne, a fost idolatria. Intr-un material anterior am sustinut aceasta concluzie si nu o voi relua. Totul in Babilon se invartea in jurul inchinarii la idoli.

Imperiul Medo-Persan prin reprezentantul sau de seama, Cir cel Mare a este prezentat ca argint, dar caracterul animalic ramane si este evident pe tot parcursul sau (un urs surprins in timpul mesei). Cir a adus in politica imperiului amprenta pe care Zoroastrismul a imprimat-o in viata sa personala. Tatal si bunicul sau au fost oameni cruzi, dar el a invatat ca respectul, toleranta si libertatea pot aduce mult mai multe avantaje decat cruzimea. Dorind sa faca lumea un loc mai bun, Cir a fost intemeietorul drepturilor omului, statut pe care inclusiv Organizatia Natiunilor Unite i-l recunoaste in ziua de azi (ONU detine o copie a Cilindrului lui Cir la sediul central).

Imperiul Grec prin Alexandru Macedon este reprezentat prin bronz, iar ca animal de prada indica rapiditatea si agilitatea (leopard cu patru aripi). Caracteristica principala a imperiului creat de el, a fost limba si cultura greaca. Desi a pornit din Macedonia cu visul de a impune cultura greaca (visul lui Aristotel, mentorul sau), Alexandru cand a venit in contact cu Babilonul a asimilat idolatria si cand a venit in contact cu Persia a asimilat umanismul. Atat de mult s-a schimbat Alexandru incat ofiterii sai superiori s-au temut ca-l vor pierde. De pierdut l-au pierdut, dar nu din cauzele mai sus prezentate, ci din cauza bauturii si a stilului de viata libertin.

Imperiul Roman este reprezentat de fier, metal ce pierde total maretia aurului, dar subliniaza puterea si dominatia. Din punctul de vedere al lui Dumnezeu acest imperiu este un monstru care rupe si inghite, iar ce ramane distruge! La idolatrie, umanism si cultura, Roma a adus in premiera si a adaugat administratia si dreptul roman.

Traim intr-o vreme cand aceste animale de prada au fost dezbracate de puterea lor, dar ele traiesc o viata ingaduita! In ziua de azi cand statele se straduie sa isi aduca partea la globalizare pentru pregatirea imperiului mondial sub conducerea lui Anticrist, putem observa fiecare element distinctiv al celor 4 mari imperii dinainte: idolatria babiloniana, drepturile omului medo-persane, cultura greaca, administratia si dreptul roman. Aceste semne distinctive ne indica faptul ca bestiile sunt inca in viata… fara putere, dar parte din ADN-ul societatii contemporane.

Globalizarea nu ajuta doar pe Anticrist, ci si pe crestini. Intelegand lumea de azi si vremurile in care traim, datoria noastra este de a beneficia de modul in care Dumnezeu isi dovedeste suveranitatea si astazi. Trebuie sa folosim drumurile, transporturile, comunicatia, posta, elementele ne-demonice din cultura si dreptul pentru a duce Evanghelia! Suntem in conflict de inchinare cu idolatria babiloniana, dar asa cum 4 tineri i-au facut fata cu succes, suntem chemati sa le urmam exemplul!

Sa ne purtam umblarea in Cristos prin lumea de azi nu ca niste ignoranti, ci ca unii care cunoastem! Vremea si ceasul nu le stim, dar stim in ce lume traim si stim ce chemare avem! Mai trebuie sa si vrem! Doar atat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: