Satan – o persoana insistenta care vrea sa te distruga


Apocalipsa 12.12   Vai de voi, pămînt şi mare! Căci diavolul s’a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.

Capitolul 12 din Apocalipsa prezinta motivatia lui Satan de a fi o persoana neobosita in a ne distruge prin inselaciunea de care este capabil. Insistenta lui se vede din intentia lui din toate veacurile. Tinta lui a fost sa-L distruga pe Mesia, dar el nu face ce vrea. Dumnezeu in providenta Lui este implicat direct in stricarea planurilor lui Satan. In insistenta lui, Satan este limitat de Dumnezeu prin diferite modalitati eficiente. In cazul Domnului Isus providenta s-a manifestat prin Inaltarea lui Isus la ceruri, care pe langa posibilitatea Pogorarii Duhului Sfant a avut si sensul accidentarii insistentei lui Satan. Pentru ca Mesia a scapat, Satan s-a reorientat spre Israel si si-a varsat si isi va varsa furia pe ei.

Insistenta lui Satan este proverbiala prin faptul ca desi va pierde accesul in cer datorita razboiului provocat de Arhanghelul Mihail, totusi el incearca sa profite chiar si in limitarea accesului (8), a timpului (12) si a actiunilor sale pe pamant (14-17). De Satan nu scapi cu una cu doua! Chiar daca are cea mai mica posibilitate de actiune, nu este descurajat, ci o exploateaza la maximum! El nu se lasa! Mania lui Satan (thumos – gr.) este un raspuns bazat pe emotii puternice, nu pe ratiune, asa cum este cea a lui Dumnezeu. Furia lui Satan este o izbucnire de manie care ii impaienjeneste ochii si il face sa actioneze nebuneste!

Insistenta lui Satan vine si din caracterul sau prezentat atat de succint si de sugestiv in vesetul 9 din Apocalipsa 12:

  • cruzime extremă (Dragonul Roșu) – nemilos (până și criminalii au milă… el nu)
  • determină oamenii să păcătuiască (Sarpele Antic)
  • calomniază (Diavolul) = distruge reputația prin acuze
  • adversar al tot ce este sfințenie (Satan)
  • înșelător = păcălește oamenii pentru a-i distruge
  • acuzator neobosit = înaintea lui Dumnezeu zi și noapte

Ești parte din rezistența pe pământ a unui conflict universal, care se consuma pe zi ce trece. Nu este un accident faptul că ești presat în fiecare zi să păcătuiești. În spatele acestor presiuni fantastice este o persoană neobosită incapabilă de milă, croită să te distrugă prin atragerea ta în păcat, pentru a distruge reputația ta și a lui Dumnezeu prin acuzele pe care le aduce înaintea cerului.

Nu cred că ești conștient de magnitudinea păcatului tău! Altfel nu l-ai mai face. Dai dovadă de credința într-un har ieftin dacă spui că păcătuiești pentru tot știi că vei fi iertat! Ceva nu este în regulă cu tine! Păcatul tău are rezonanțe atât pe pământ cât și în ceruri!

Te-ai pus cu cine nu trebuie! Satan nu obosește în a te distruge! De fapt îi face plăcere! Când te vede distrus pentru păcatul tău, nu are nici o milă. El nu spune: Săracul de el, mi-e milă că și-a distrus viața. Mi-e milă că șia distrus cariera! Mi-e milă că și-a distrus familia. MI-e milă că a distrus biserica. Ia uite-te la el cum plânge… ia uite-te la ea cum se chinuie… De data asta te iert… dar data viitoare nu o să-ți mai dau șansa aceasta!

Satan a muncit mult, a plănuit zi și noapte ca tu să fii înselat. Ți-a băgat tot felul de gânduri despre care toți îți spun că nu sunt normale. A creat cadrul perfect ca tu să păcătuiești. A cercetat de ani de zile care este punctul tău slab. Și acum când ai fost înșelat, crezi că vei scăpa IEFTIN?

Acum este momentul să acuze public în ceruri pe Dumnezeul care pretinde că îți este Tată! Păcatul tău cade greu pe obrazul lui Dumnezeu! Îngerii sunt uimiți cum Dumnezeu poate avea așa copii!

Ca tu să beneficiezi de sîngele Mielului trebuie să te pocăiești cu adevărat. Adică să realizezi fapta ta nu doar din perspectiva vieții tale, ci din perspectiva altor vieți rănite și distruse, din perspectiva unui cer care rămâne uimit cum păcătuiești atât de ușor,  din perspectiva  mărturiei tale care este distrusă, din perspectiva faptului că iubești mai tare păcatul tău decât pe Dumnezeu

Te provoc să trăiești o viață în care moartea să nu survină datorită păcatului tău, ci datorită loialității tale pentru Isus. Dumnezeu îți cere închinarea vieții tale. N-o mai sacrifica pentru Dragonul Roșu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: