Imaginea apocaliptica a Iadului


Apoi a urmat un alt înger, al treilea, şi a zis cu glas tare: ,,Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mînă,   va bea şi el din vinul mîniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mîniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.  Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n’au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei!  (Apoc 14:9-11)

Textul de față anticipează ceea ce înseamnă Iadul pentru cei care aleg să se prosterneze înaintea lui Anticrist și să poarte semnul loialității pentru el în continuu, semn al cărui număr este 666. Această anticipare este pentru oricine ar dori în mod intenționat, nu accidental să facă așa ceva, ceea ce indică ostentația gestului.

Exegeza divină a acestui gest este directă și clară. Oricine dorește să bea vinul imoralității sistemului creat de Anticrist, va bea inevitabil și pocalul mâniei lui Dumnezeu. Chiar dacă acest text se referă la momente viitoare din istoria omenirii, totuși suntem avertizați că spiritul lui Anticrist deja este în lume. Aceasta înseamnă că este valabilă și exegeza acestui gest în ziua de astăzi!

Mânia lui Dumnezeu pentru aceste persoane este nediluată, ceea ce arată faptul că va avea putere deplină când va afecta aceste persoane. Puterea aceasta deplină se manifestă în tortură în foc și sulf înaintea îngerilor și înaintea lui Isus Cristos (Mielul), ceea ce indică pe Dumnezeu Tatăl ca autor al acestei torturi. Ideea populară că Dumnezeu nu este prezent în Iad este greșită, pentru că acest text spune cine o să fie Torționarul Iadului. Dumnezeu este prezent cu mânia Sa nediluată.

Textul indică și durata torturii (cuvântul este tradus de Cornilescu prin chin, dar se traduce prin tortură) eternitatea. Fumul reprezintă realitatea torturii, pentru că nu există fum fără foc. Fumul indică faptul că există rezultate ale torturii, dar nu există un consum! Subiecții torturii vor fi prospeți, gata și total nepregătiți pentru următoarea tortură. Între elementele torturii nu există pauză, sau încetare, iar timpul destinat torturii este ”zi și noapte!”

Pentru câteva minute aș dori să iau locul acelui înger care zbura în zenit. Sunt și eu în centrul atenției voastre, chiar dacă nu am aripi și nu am fața angelică. Mesajul meu însă este asemănător cu cel al îngerului. Evanghelia este aceeași… este eternă! Te chem și eu la pocăință. Poate pentru unii va fi ultima chemare. Poate pentru unii este deja ultimul avertisment. Poate pentru unii este ultimatumul pentru loialitatea față de sistemul lumii, de Babilon.

Sunt sincer cu tine, așa cum am fost întotdeauna. Nu îmi cer scuze pentru ceea ce am să-ți spun acum. Dacă nu te pocăiești în mod autentic înaintea lui Dumnezeu, dacă nu te lași de minciunile tale, dacă nu renunți să-l mai păcălești pe Dumnezeu, vei simți pe pielea ta focul, sulful și tortura. Va ieși fum din tine, dar nu o să te consumi niciodată! Vei fi proaspăt, vei fi gata, vei fi total nepregătit pentru ceea ce urmează, nu va exista pauză, nu va exista răcorire, nu va exista intimitate, ci vei fi torturat, vei fi torturată înaintea îngerilor și înaintea lui Isus Cristos, Mielul lui Dumnezeu!

Pocăința sau ne-pocăința ta de acum va indica ce se va întâmpla cu tine în ora judecății. Din tine iese ori glorie, ori fum! Ceva tot iese… întrebare este CE?

Vrei ca fumul tău să se împletească împreună cu cel al lui Hitler sau Bin Laden? Accepți să fii torturat cot la cot cu vedetele prono sau cu ucigașii în serie? Te-ai născut pentru a fi pârlit împreună cu dracii care au ieșit din Îndrăcitul din Gadara?

Anunțuri

2 responses to this post.

  1. Posted by George on Mai 18, 2011 at 8:08 pm

    Foarte interesant si adevarat totodata….ma rog ca bunul Dumnezeu sa ajute pe toti sa se pocaiasca cu adevarat si ca nimeni sa nu-L pacaleasca pt ca se lasa pacaliti singuri….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: